Descobreix

LA NOSTRA HISTÒRIA

DSC_0437
Explora

MÉS DE VUIT SEGLES D’HISTÒRIA, LLUITES I RECORDS

Pels amants de la història, el Mas Floriac (Can Puxes), es troba situat estratègicament al peu de la pujada cap a Collsuspina, on coinxideixen els termes municipals de Tona, Balenyà i Collsuspina.

Al segle II aC passava una via romana de mercaderies en aquest punt. I va ser en l’època dels Carolingis (segle XII i XIV) quan es van reconstruir petites fortaleses per protegir aquesta via. Així doncs, documents demostren que al segle XIII va aparèixer el Mas Floriac.

L’any 1212, consten documents que reconèixen la masia com una notable i rica propietat. Després de molts anys de disputes entre el Veguer de Vic i el noble Ramón de Centelles, el 1342 el Floriac va passar a formar part de la propietat de Ramón de Centelles.

Amb el pas dels anys, el Floriac s’ha anomenat Floriag, Floriacco, Floriach, Bernat de Floriac i Floriac. Als anys 80 el Mas Floriac va ser restaurat mantenint tota l’estructura de la casa i conservant pedres datades del 1107, 1568, entre d’altres.

És així com l’any 1990 es va transformar en restaurant. El Floriac. Tenint les portes obertes durant 13 anys. No ha estat fins 10 anys després (2013) que la néta de la família ha engegat i tornat a donar vida al restaurant.

sign-1

image-box-4

Rica had given us a positive review that highlights our extensive menu, helpful staff, and delicious food

image-box-5

Welcome to Rica

image-box-2

Opening

EveryDay Monday - Sunday

9.00a.m - 10.00p.m

987.654.3210 www.ricaplus.com
Subscribe

Newsletter

Enter your keyword